Shade structure completes construction, aims to provide shelter from sun

The shade structure took approximately two days to construct. However, the final product will be later modified to fit the expectations of the administrative team and student body.
Photo Credit: Helen Abraha
The shade structure took approximately two days to construct. However, the final product will be later modified to fit the expectations of the administrative team and student body.  Photo Credit: Helen Abraha
The shade structure took approximately two days to construct. However, the final product will be later modified to fit the expectations of the administrative team and student body.
Photo Credit: Helen Abraha

In order to provide shelter from the sun, rain or other weather for students who eat outside, a new shade structure was built in front of the Coyote Lunchroom. This extends the already existing structure that was originally built with the school.

“I think the shade structure is a good, new addition to our campus because its brings a great design and shade for students during lunch,” senior Junior Santos said.

The structure was funded by capital improvement money allotted to the school each school year. Besides the time spent sketching the design and laying out the foundation for the structure, it took approximately two days to construct.

“It’s a great way to protect the students from the sun and personally, I think it looks good on campus,” senior Mahir Hussein said.

After seeing the final product, the administrative team has decided to modify the structure from a dome shape to a sail shape.

“They will be modifying the design and using the poles already in place. It’s not exactly what we’re looking for, but we are working to get it corrected,” Assistant Principal Mr. Michael Butler said.